Hoppa till innehåll

Konferens och Cafékock Grund

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

Klassrum, dag, 900 poäng

Konferens och Cafékock Grund

Arbetsuppgifter

Utbildningen förbereder för arbete i köken på exempelvis större kursgårdar och konferenser. Vanliga arbetsuppgifter är att hantera enklare köksuppgifter t.ex. frukost, lättare luncher, eftermiddagsfika och baka bröd. Ute på arbetsplatsen kommer du att kunna skapa en mer sammanhängande och personlig upplevelse för gästerna från att de kommer till lokalen tills att de lämnar. Du lär dig att servera god mat, dryck och tilltalande bakverk anpassat efter evenemanget eller säsongen. I utbildningen tränar du även upp flexibilitet och förmåga till att tänka kreativt.

Förmågor

I arbetet kan det i perioder vara mycket att göra och därför är det bra om du är stresstålig och kan arbeta under tidspress. Det är också viktigt att du kan planera ditt arbete, arbeta med flera saker samtidigt, kunna samarbeta med andra och vara kreativ.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Köks- och restaurangbiträde och Kallskänka.
Länk: Köks- och restaurangbiträde
Länk: Kallskänka

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att lägga ned tid på dina studier. Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper

Ämnes-/kursplan

RLXBBR

Anmälningskod

RLXBBR-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (8 st)

Antal Kursstarter: 1

Filtrera

Rensa
Filtrera sökresultat
Kurslängd
1
Studietakt
1
Startdatum
1
Skolor
Platser
  1. Kursstart 5332323

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Kurslängd
    Skola
    Astar AB
    Slutdatum
    Studietakt

    Kursen förekommer på följande platser

    Beskrivning

    Kostnader:          Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

    Schema:             Klassrum innebär teori varvat med praktiska övningar samt arbetsplatsförlagt lärande inom branschen. Du kommer att ha lektioner två dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. Det ingår praktik i utbildningen ute på en arbetsplats och då följer man den arbetsplatsens arbetstider.

    Övrigt.                  OBS! Under praktikperioden kan obekväma arbetstider förekomma då yrket ibland kräver sena kvällar, tidigare morgnar och även helger.

    Lärplattform:        Google Classroom

    Studieuppehåll mellan 20251219 - 20260105.

    Kontaktuppgifter:
    Adress:                 Terminalvägen 12B, Solna.
    Postnr + Ort:        171 73 Solna
    Telefon nr:            010-434 40 15
    E-post:                  admin.stockholm@astar.se