Hoppa till innehåll

Hår- och makeupstylist

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 800 poäng

Hår- och makeupstylist

Arbetsuppgifter

Som hår- och makeupstylist är det vanligt att du arbetar i skönhetssalong eller butik. Då arbetar du bland annat med försäljning och rådgivning om produkter och användning till kunder. Arbete i butik innebär ofta helgarbete och oregelbunden arbetstid. Andra arbetsplatser kan vara inom exempelvis TV, teatrar, film och modellagenturer. Vanliga arbetsuppgifter är då att sminka och/eller styla hår inför exempelvis bröllop, modevisningar, fotograferingar, TV-sändningar och teateruppvisningar.

Förmågor

Som hår- och makeupstylist behöver du vara intresserad av hår och makeup, vara kreativ med känsla för färg och form, sälj- och serviceinriktad, social och gilla att arbeta med människor.  

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för makeup-artister. Länk: Makeup-artist

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för material och kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

HVXBCR

Anmälningskod

HVXBCR-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (4 st)

2 Kursstarter

 1. Kursstart 5052629

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Är du intresserad av hår- och makeup och att jobba med bland annat brudsminkningar el. sminkning av modeller inför professionella fotograferingar? Då ska du utbilda dig till Hår- & Makeupstylist! Utbildningen kräver ingen tidigare erfarenhet inom makeup- el. hår. Huvudfokus ligger på makeup, men du kommer också att lära dig grunden inom hårstyling som t.ex enklare uppsättningar och styling med värmeverktyg. Vi går också igenom hud- och färglära samt olika makeuptekniker och stilar. För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa ett verktygskit som bekostas av dig själv, ca 5500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också. Utbildningen är en heltidsutbildning, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 33 veckor. Utbildningen är en sammanhållen utbildning utan lov. Utbildningen bedrivs i en modern och fin skollokal i Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Tycker du att detta låter som en intressant och rolig bransch så är det nog något för dig. Hos oss får du en bra grund för att lyckas inom hår- och makeupstylist branschen. Style Education är en skola som har funnits sedan 2006 och har utbildat många duktiga elever inom branschen. Varmt välkommen med din ansökan!

 2. Kursstart 5052636

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Är du intresserad av hår- och makeup och att jobba med bland annat brudsminkningar el. sminkning av modeller inför professionella fotograferingar? Då ska du utbilda dig till Hår- & Makeupstylist! Utbildningen kräver ingen tidigare erfarenhet inom makeup- el. hår. Huvudfokus ligger på makeup, men du kommer också att lära dig grunden inom hårstyling som t.ex enklare uppsättningar och styling med värmeverktyg. Vi går också igenom hud- och färglära samt olika makeuptekniker och stilar. För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa ett verktygskit som bekostas av dig själv, ca 5500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också. Utbildningen är en heltidsutbildning, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 36 veckor. Utbildningen är en sammanhållen utbildning utan lov. Utbildningen bedrivs i en modern och fin skollokal i Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Tycker du att detta låter som en intressant och rolig bransch så är det nog något för dig. Hos oss får du en bra grund för att lyckas inom hår- och makeupstylist branschen. Style Education är en skola som har funnits sedan 2006 och har utbildat många duktiga elever inom branschen. Varmt välkommen med din ansökan!