Hoppa till innehåll

Barberare

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1500 poäng

Barberare
Nationellt yrkespaket med kurser från hantverksprogrammet utformat som ska ge kunskaper om och färdigheter i olika behandlingar, tekniker och hantering av verktyg samt kunskaper om material som förekommer inom branschen. 

I utbildningen ingår APL som omfattar minst 15%. Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur  och kursmaterial själv. 

 

Efter yrkespaketet kan man avlägga det slutliga yrkesprovet för att erhålla Gesällbrev inom barberaryrket. För att bli en skicklig barberare krävs en bra grundutbildning. En barberare arbetar med olika hantverkstekniker som klippning, hudnära rakning, skäggskulptering och styling. Du ska kunna utföra ditt hantverk samtidigt som du ska ge service till och bemöta kunder.

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser samt ett gymnasie- eller komvuxarbete.
Kurserna i kurspaketet omfattar 1500 poäng och du läser antingen Tradition och utveckling eller Entreprenörskap.
 

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

HVXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

HVXACN-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 4292927

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Antagningsbesked
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Utbildningen kräver ingen tidigare erfarenhet och du kommer få lära dig grunderna inom tex herrklippning, klippning av skägg, slätrakning, hygien, styling av hår och skägg. Du behöver även modeller att öva på. 

  För att kunna delta i kursen behöver du införskaffa ett verktygskit som bekostas av dig själv, ca 5500 kr. Verktygskitet är din privata ägodel och du kommer att ha användning av den efter dina studier också. Utbildningen är en heltidsutbildning, där lärarledd undervisning kombineras med egna studier måndag till fredag kl. 09.00 - 17.00, under 62 veckor. 
  Adress: Palmfeltscenter vid Globens Tunnelbana. 
  I utbildningen ingår även APL som följer branschens arbetstider. Utbildningen är en sammanhållen utbildning utan lov.


  Varmt välkommen med din ansökan!