Hoppa till innehåll

Administration, påbyggnad mot HR, klassrum

Ekonomi, Handel och Administration

Klassrum, kväll, 400 poäng

Administration påbyggnad mot HR

Arbetsuppgifter

HR står för Human Resources som betyder mänskliga resurser. De flesta arbetsplatser både inom privat och offentlig sektor har någon form av HR/lönavdelning. Som HR-assistent stödjer du personalchefen på en arbetsplats i administrativa arbetsuppgifter kring löne- och personalfrågor. Det kan också handla om avtalsskrivningar, arbetsmiljö, arbetsrätt och rekryteringsarbete. En stor del av ditt arbete kommer ske vid dator i olika administrativa program.

Förmågor

Som HR-assistent är det bra om du är noggrann, organiserad, serviceinriktad och kunna samarbeta med andra.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Löne- och personaladministratörer.
Länk: Löne- och personaladministratörer

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i Administration bas samt godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

FSXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

FSXACN-KK

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (4 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.