Hoppa till innehåll

Påbyggnad Fastighetsvärd, Distans

VVS och Fastighet

Distans, 500 poäng

Påbyggnad Fastighetsvärd

Arbetsuppgifter

Som fastighetsvärd är du hyresgästernas kontaktperson i frågor som rör service, trygghet och säkerhet. Fastighetsvärden är fastighetsägarens ansikte utåt. Arbetsuppgifterna varierar beroende på var du är anställd men den vanligaste arbetsuppgiften är att se till att hyresgästerna känner sig trygga och nöjda i sina arbets- och boendemiljöer. Du välkomnar hyresgästerna vid inflyttning och träffar dem vid utflyttning. Du har kontakt med hyresgästerna när det gäller allt från att lämna ut nycklar till att hantera felanmälningar och synpunkter. Ibland kan du även ha budgetansvar och vissa ekonomiska arbetsuppgifter.

Förmågor

Förmågor som kan vara bra att ha som fastighetsvärd är att vara serviceinriktad och en god problemlösare.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Fastighetsvärd. Länk: Fastighetsvärd

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
 
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för arbetskläder och kurslitteratur kan tillkomma.
Elsäkerhetsverkets krav för begränsad auktorisation (B) innebär att kurserna Praktisk ellära och Elkraftteknik ska ha genomgåtts med godkänt resultat samt minst totalt två års praktisk erfarenhet av elinstallationsarbete i elinstallationsföretag eller annat arbete med el. Ansökan om auktorisation görs till Elsäkerhetsverket.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg från Fastighet bas samt i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå, eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

VFXAEN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

VFXAEN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (5 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.