Gästvärd, Distans
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Distans, 500 poäng
Gästvärd
Arbetsuppgifter
Som gästvärd arbetar du ofta på ett hotell eller en konferensanläggning för att ge service till gästerna. Arbetsuppgifter kan vara att bemanna receptionen men det kan också vara att hålla rum och allmänna ytor rena eller att vara behjälplig vid frukostserveringen. Hos en del arbetsgivare så kan du även ha andra arbetsuppgifter såsom tvätt av hotellrummets textilier och ta hand om hotellgästens önskemål kring exempelvis kemtvätt eller room-service.
Förmågor
När du arbetar som gästvärd är det bra om du är serviceinriktad och uppmärksam på gästens önskemål. Det är också bra att vara stresstålig och noggrann, kunna följa rutiner och att ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Det är ofta även bra om du kan tala flera språk.
Framtidsutsikter på arbetsmarknaden
Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Gästvärd och Hotellreceptionist.
Länk: Hotellreceptionist
Praktik
I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.
Praktisk information om utbildningen
Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att lägga ned tid på dina studier. Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.
Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?
Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.
Förkunskapskrav
Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och engelska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper
Ämnes-/kursplan
HTXADN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
HTXADN-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Jämför skolor
Antal Kursstarter: 0
-
Det finns inga kursstarter att ansöka till.