Hoppa till innehåll

Nätverkstekniker, Distans

El och Energi

Distans, 800 poäng

Nätverkstekniker

Arbetsuppgifter

Som nätverkstekniker arbetar du med att installera, driva och underhålla nätverksrelaterade produkter och tjänster. Arbetsuppgifter kan vara att ansvara för servrar till molntjänster eller uppgradera brandväggar för att nätverket ska vara så säkert som möjligt. Som nätverkstekniker kan du ofta arbeta med felsökning i nätverket eller i loggar. Du kan också arbeta med att hjälpa kunder över telefon när något med kundens nätverk eller utrustning inte fungerar eller åka ut till kunden för att hjälpa till på plats. Arbetstid på nätter, helger och jour kan förekomma.

Förmågor

Förmågor som kan vara bra att ha som nätverkstekniker är att vara noggrann, analytisk, stresstålig och serviceinriktad.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Nätverkstekniker.
Länk: Nätverkstekniker

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.
Du kan behöva visa upp ett intyg från belastningsregistret, du ansöker om intyget via Polismyndigheten. www.polisen.se

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

EEXAEN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

EEXAEN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (8 st)

1 Kursstart

 1. Kursstart 4912336

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kostnader:          Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

  Schema:              Kursen är på heltid och hålls på distans men du behöver infinna dig på skolan ifall det finns praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

  Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106.

  Kontaktuppgifter:
  Adress:                 Solna torg 3, Solna. 4 trappor
  Postnr + Ort:        171 45 Solna
  Telefon nr:            010-434 40 15
  E-post:                  admin.stockholm@astar.se