Kock i kombination med sfi, lärling
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
Klassrum, dag, 2350 poäng
Yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet utformat för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet. Den ger en bred grundläggande kompetens för arbete med kalla och varma rätter i såväl stora som små kök.
I detta kurspaket kombinerar du dina yrkesstudier med studier i SFI och Svenska som andraspråk på grundläggande nivå.
Yrkespaketet i kombination med SFI är tillgängligt att söka för de som har studerat studieväg 2 eller 3.
Utbildningen inleds med Orienteringskurs 1C på tre veckor (60p) för att få de bästa förutsättningarna för att klara av din utbildning. Därefter läser du SFI D-kurs parallellt med två yrkeskurser. När du har läst klart SFI D-kurs fortsätter du att studera SVA grundläggande delkurs 2, delkurs 3 och delkurs 4.
Det här är en lärlingsutbildning, vilket innebär att du tillbringar den största delen av din utbildning ute på en arbetsplats för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
Utbildningen är studiemedelsberättigad och du bekostar din kurslitteratur själv.
Förkunskapskrav
Kunskaper motsvarande SFI kurs C(studieväg 2 eller 3).
Nivåtest förekommer i vissa fall för att säkerställa sökande elevers språkliga förkunskaper.
Ämnes-/kursplan
RLXAOR
Anmälningskod
RLXAOR-LÄ
Skolform
Gymnasial utbildning
Jämför skolor
Kurser (20 st)
- Svenska som andraspråk, grundläggande delkurs 2 (GRNSVAB)
- Svenska som andraspråk, grundläggande delkurs 3 (GRNSVAC)
- Svenska som andraspråk, grundläggande delkurs 4 (GRNSVAD)
- Hygien (HYGHYG0)
- Orienteringskurs studie- och yrkesval (KGYORI11AKU)
- Orienteringskurs, kursintroduktion (KGYORI11c)
- Orienteringskurs kursintroduktion (KGYORI11CKU)
- Orienteringskurs yrkessvenska (KGYORI11FKU)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)
- Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 2 (SFIKUD92)
- Utbildning i svenska för invandrare kurs D, studieväg 3 (SFIKUD93)