Hoppa till innehåll

Larm- och säkerhetstekniker, Distans

El och Energi

Distans, 800 poäng

Larm- och säkerhetstekniker

Arbetsuppgifter

Som larm- och säkerhetstekniker arbetar du med att installera och programmera säkerhetssystem. Arbetet kan också vara att felsöka och reparera larmsystem eller koppla ihop larmsystem med varandra. Det kan vara exempelvis inbrottslarm, brandlarm eller övervakningskameror. Du åker ofta ut till kunderna, ensam eller med kollega, och utbildar kunderna i hur larmet ska användas. Jourarbete kan förekomma.

Förmågor

Förmågor som kan vara bra att ha som larm- och säkerhetstekniker är att vara serviceinriktad, pedagogisk och ha problemlösningsförmåga.

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Larm- och säkerhetstekniker. Länk: Larm- och säkerhetstekniker

Praktik

I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Under dessa perioder får du möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Praktiken motsvarar minst 15% av din utbildning och du har en utsedd handledare på varje praktikplats. I lärlingsutbildning ingår inga APL-perioder. Du tillbringar istället större delen av utbildningen på en eller flera arbetsplatser för att lära dig yrket genom praktiskt arbete.
När du är ute på en arbetsplats följer du handledarens schema vilket kan innebära tidiga morgnar, sena kvällar och helger.
Du kan behöva visa upp ett intyg från belastningsregistret, du ansöker om intyget via Polismyndigheten. www.polisen.se

Praktisk information om utbildningen

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel på CSNs hemsida. Studierna bedrivs på heltid oavsett om utbildningen är i klassrum, distans eller lärlingsform och du behöver vara beredd på att självständigt planera och lägga ned tid på dina studier. Att läsa på distans innebär:

Dator och god datorvana krävs. Kostnad för kurslitteratur kan tillkomma.

Har du erfarenhet av yrkesområdet sedan tidigare?

Beskriv utförligt hur många års erfarenhet du har och eventuella ansvarsområden inom yrket när du gör din ansökan om yrkesutbildningen. Detta kan ligga till grund för en validering av dina kunskaper.

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper. B-körkort är en fördel vid arbete efter utbildningen(men ej krav).

Ämnes-/kursplan

EEXABN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

EEXABN-DI

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (8 st)

1 Kursstart

 1. Kursstart 4912308

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Skola
  Astar AB
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Kostnader:          Kostnader för läromedlet Learnware tillkommer.

  Schema:              Kursen är på heltid och hålls på distans men du behöver infinna dig på skolan ifall det finns praktiska moment i utbildningen, samt obligatoriskt prov i slutet på varje kurs. Du behöver ha tillgång till en dator med internetanslutning.

  Studieuppehåll mellan 20241220 - 20250106.

  Kontaktuppgifter:
  Adress:                 Solna torg 3, Solna. 4 trappor
  Postnr + Ort:        171 45 Solna
  Telefon nr:            010-434 40 15
  E-post:                  admin.stockholm@astar.se