Hoppa till innehåll

Träarbetare

Hantverks- bygg och verkstadsteknik

Klassrum, dag, 1000 poäng

Alla utbildningar inom bygg- och anläggning börjar med en grundutbildning på 28 veckor där du får den grundutbildning som krävs för att arbeta med byggnation och anläggning. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt. Du får även kunskap om branschens olika yrken och arbetsprocesser. Därefter tillkommer ca 20 veckor för påbyggnadskurser beroende på inriktning. 

Inriktningsvalet Träarbetare öppnar vägen till arbete för dig som vill jobba med snickerier så som husbyggnationer, takläggning, montering av inredning. Ritningsläsning är en stor del av arbetet.

Yrkesutbildning innehåller alltid APL, det är en obligatorisk del i utbildningen och ger dig bra förutsättningar att skapa kontakter. 

Efter avslutade kurser i yrkespaketet följer färdigutbildning som du får på ett företag inom branschen med lärlingslön enligt gällande avtal. Yrkesbevis får du då du kommit upp i 6 800 timmar.

Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.

Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns Fryksdalsbacken 26, Farsta.


 

 

Förkunskapskrav

Godkända betyg i svenska/svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.

Ämnes-/kursplan

BAXAON

Anmälningskod

BAXAONKD40HYA

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser

1 Kursstart

 1. Kursstart 3017550

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum

  Beskrivning

  Det är lätt att ta sig till våra lokaler med hjälp av kollektivtrafiken. Du utbildas i en vuxenmiljö med schemalagda lektioner men självklart är du välkommen att vara i våra lokaler även när du inte har lektion. Vi har öppet varje måndag- fredag mellan 08.00 - 16.00. Du har även tillgång till vår digitala lärplattform där du kan koppla upp dig när du vill, var du vill. 

  Utbildningen är kostnadsfri. Kurslitteratur är delvis digital, men litteratur som du behåller betalar du. Arbetskläder (enligt lag) och skor bekostar du själv.

  Utbildningen är CSN-berättigad. Detta får du själv ansöka om.
  Utbildningen genomförs av YrkesAkademin AB och vi finns Fryksdalsbacken 26, Farsta.

  Vid frågor är du välkommen att kontakta Emelie Carlsén Robertsson, Studie- och yrkesvägledare, tel: 0708460371, Email: emelie.carlsen@ya.se.